Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

De recirculatiedampkap: een must bij ventilatiesystemen

Met een ventilatiesysteem D ga je er voor zorgen dat de toevoer van vuile lucht en aanvoer van verse lucht automatisch en gecontroleerd gebeurt. Wanneer je in de keuken een dampkap zou plaatsen die de vuile lucht rechtstreeks naar buizen zuigt zal je ventilatiesysteem in onbalans raken. Om dat te voorkomen plaats je dan een best een recirculatiedampkap.

 

Wat is een recirculatiedampkap?

Een recirculatie damkap is een dampkap die de damplucht inwendig gaat filteren om vervolgens opnieuw in de ruimte te brengen. De vetdeeltjes en geuren worden geabsorbeerd door koolfilters. Het vocht zelf zal niet verwijderd worden door een reciruclatiedampkap maar deze wordt door de ventilatiesysteem opgenomen en verwijderd.

Doordat recirculatiedampkappen volledig autonoom werken kan je deze perfect zwevend in de ruimte plaatsen. Dit geeft je keuken een speciale toets en is erg handig wanneer je hoge plafonds hebt. Ten slotte hoef je ook je buitengevel niet te beschadigen en af te werken met een verluchtingsrooster.

 

 

Onderhoud recirculatiedampkap

Om een goede werking van de recirculatiedampkap te garanderen spreekt het voor zicht dat deze geregeld moet onderworpen worden aan een onderhoud. Hierbij zullen de filters een belangrijke rol spelen. Deze hebben een beperkte levensduur die uitgedrukt wordt in kookuren. Zodra de kookuren overschreden zijn moeten de filters of in het geval van hervulbare filters, de koolstofkorrels vervangen worden. Wanneer je prijzen van recirculatiedampkappen met elkaar gaat vergelijken doe je er dus ook goed aan na te gaan hoeveel de filters kosten en of ze makkelijk zelf te vervangen zijn.

 

 

Dampkap voor ventilatiesysteem kopen

Heel wat gekende fabrikanten van dampkappen hebben ook diverse recirculatiedampkappen in hun gamma. Deze kan je online bestellen maar ook in de betere elektronicawinkel zijn deze terug te vinden. Ook bij je keukenverkoper kan je een recirculatiedampkap kopen. De meest gekende fabrikanten zijn Novy en Venduro. Qua prijs hoef je niet noodzakelijk meer te betalen voor een recirculerend model. De meeste dampkappen kan je tegenwoordig in beide modellen kopen wat de prijs ook ten goede komt.

recirculatiedampkap ventilatie

Technologie staat niet stil en ook bij ventilatiesystemen is dit het geval. Zo brengen Renson en Novy sinds kort de motorloze dampkap Odormatic op de markt met een geïntegreerd luchtgordijn. Deze wordt aangesloten op de zogenaamde Healthbox. Naast het wegblijven van geurtjes is ook lawaai voorgoed verleden tijd met de Odormatic. Hoe het principe werkt zie jij op het voorbeeld van bovenstaande keuken.

 

 

Offertes voor ventilatie ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je ventilatiesysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs