Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ventilatiesysteem B

Bij het ventilatiesysteem B wordt de luchttoevoer mechanisch geregeld terwijl de afvoer op natuurlijke wijze gebeurt. De toevoer gebeurt met ventilatoren die verse lucht aanvoeren in de keuken, woonkamer, gang en slaapkamers. De vervuilde lucht wordt via afvoerroosters in vochtige ruimtes zoals het toilet, wasruimte of badkamer afgevoerd.

 

Voordelen en nadelen van een ventilatiesysteem B

 

Voordelen
Het ventilatiesysteem B is na systeem A de meest voordelige manier om de woning te verluchten. Dankzij de automatische aanvoer kan men nu ook moeilijk te bereiken kamers verluchten. Ook wanneer er weinig natuurlijke luchtstroom is, zullen de ventilatoren nog steeds voldoende vers lucht in huis stuwen. Zo heb je het hele jaar door verse lucht in huis.

 

Nadelen
Met dit systeem kan je gecontroleerd ventileren maar is er nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid warmteverlies. De afvoerkanalen werken nog steeds volledig op natuurlijke basis waardoor ze ononderbroken in contact blijven met de koude buitenlucht.

 

Werking ventilatiesystemen B

Om je ventilatiesysteem vlot en efficiënt te laten werken is het belangrijk dat de luchttoevoer goed geregeld is ten opzichte van de natuurlijke luchtafvoer. De correcte werking van een ventilatiesysteem B gebeurt op volgende wijze:

 

Luchttoevoer

Ventilatoren worden op strategische plaatsen in de woning geplaatst zodat er een vlotte circulatie ontstaat. Om het esthetisch netjes te houden kunnen deze geplaatst worden in de gang, het toilet, de garage en de keuken. Het is ook perfect mogelijk om de ventilatoren te combineren met een natuurlijke luchttoevoer via ventilatieroosters in ramen.

 

Luchtafvoer

Via afvoerkanalen in het toilet, badkamer en keuken kan de vervuilde lucht op natuurlijke wijze de woning verlaten. Een regelbaar rooster zorgt ervoor dat enkel de vervuilde lucht kan ontsnappen. Om geluidsoverdracht te vermijden doe je er goed aan deze buizen extra te isoleren.

 

ventilatiesysteem b voorbeeld

 

Conclusie

Wanneer je woning goed geïsoleerd of ingesloten is zal je gebruik moeten maken van een geautomatiseerd verluchtingssysteem. Zo krijg je een constante aanvoer van verse lucht. Om een goede werking te garanderen van het afvoersysteem is het belangrijk samen te werken met professionele ventilatieplaatsers. Bij een verkeerde locatie zal het ventilatiesysteem B niet naar behoren werken en bovendien zorgen voor een vervelende luchtcirculatie.

 

Prijs ventilatiesysteem B

Ben je op zoek naar een specialist in ventilatiesystemen? Via onze offertepagina kan je online prijzen en voorstellen aanvragen bij gespecialiseerde firma’s uit uw regio. Deze dienst is volledig vrijblijvend en geeft u recht op maximaal 3 verschillende offertes. Klik hier voor meer informatie.

 

Offertes voor ventilatie ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je ventilatiesysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs