Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ventilatierooster raam

Een ventilatierooster voor je raam heeft heel wat voordelen. Ze kunnen rechtstreeks ingewerkt worden in de ramen, zodat ze minder opvallen. Op lange termijn is de combinatie met een ventilatiesysteem C het meest aangewezen.

 

Wat is raamventilatie?

Onder raamventilatie verstaan we meestal ventilatieroosters die in het raam verwerkt zitten. Ze zorgen voor een toevoer van verse lucht in de woning. Ze kunnen onderdeel uitmaken van ventilatiesysteem B of C. Raamventilatie draagt bij aan je gezondheid en het comfort van je woning.

De laatste generatie ventilatieroosters voor ramen zijn zodanig ingewerkt in het raamprofiel dat ze niet opvallen.

 

 

Wat zijn de voordelen van ventilatieroosters in de ramen?

Ventilatieroosters in de ramen zorgen ervoor dat je energie bespaart, ze zorgen voor verse lucht,  en maken het aangenamer wonen.

Maar waarom zou je ventilatieroosters kopen als je simpelweg de ramen en deuren kan opzetten? Omdat dit tijdens koude wintermaanden geen sinecure is. De koude lucht komt binnen, terwijl de broodnodige warmte je huis ontsnapt. Het omgekeerde geldt tijdens de zomer. Net daarom zijn ventilatieroosters voor je ramen een nuttige investering. Maar er zijn nog meer voordelen.

Raamventilatieroosters laten enkel verse lucht naar binnen. En niets anders. Heel wat roosters zijn aangevuld met een pollenfilter. Daarnaast bestaan er ook zelfregulerende roosters die ervoor zorgen dat er bij hevige rukwinden nooit te veel koude lucht kan binnenkomen. Woon je in een lawaaierige buurt? Ook een ventilatierooster voor je raam die geluidsdempend werkt, is mogelijk.

 

Raamventilatie in combinatie met ventilatiesysteem C

Het gezondste en meest efficiënte systeem op lange termijn is ventilatiesysteem C. Dit centraal gestuurde ventilatiesysteem zorgt voor een goede ventilatie in heel het huis. De ventilatieroosters in de ramen maken er onderdeel van uit.  Door ventielen in de muren wordt de natte lucht uit de kamers gezogen. De raamventilatie roosters zorgen voor een toevoer van verse lucht.

Naast ventilatie kunnen ook ramen helpen om het warmteverlies te beperken. Meer info hierover, vind je op tipsentricks.be in de rubriek “Ramen“.

 

 

Ventilatierooster raam prijs

De prijzen voor ventilatieroosters in het raam bedragen gemiddeld tussen de € 75 en € 125 per vierkante meter.

Het meeste efficiënte systeem op termijn in combinatie met ventilatieroosters voor de ramen, is ventilatiesysteem C.  De prijzen hiervan zijn afhankelijk van de oppervlakte en mogelijkheden van je huis.

Vraag hier gratis prijzen op maat voor ventilatiesystemen.

 

ventilatieroosters in ramen

 

Onderhoud en vervangen

Ventilatieroosters onderhouden kan je zelf. Het is echter beter om dit te laten uitvoeren door een professionele firma. Raamventilatie maakt meestal uit een ventilatiesysteem. Het onderhoud van een ventilatiesysteem laat je beter over een professional met ervaring. Zo ben je zeker dat de reiniging grondig gebeurt. Makkelijk en voordelig is het reinigingsabonnement. Zo word je herinnerd aan een onderhoud en ligt de prijs per onderhoud lager.

 

Offertes voor ventilatie ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je ventilatiesysteem. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs