Ventilatiesysteem

Ventilatie laten plaatsen?
Vraag hier online offertes aan.

Ventilatie zelfbouw: Tips en prijs advies

Het plaatsen van een ventilatiesysteem is een klus die elke handige Harry perfect kan uitvoeren. Steeds vaker vind je dan ook leveranciers terug die enkel materialen leveren met een bijhorend legplan. Zelfbouw ventilatie is tot 30% goedkoper waardoor je al snel meer dan 1000 euro kan uitsparen op 1 à 2 dagen tijd.

 

Waarop moet je letten bij zelfbouw ventilatie

zelf ventilatie plaatsen

Heel wat leveranciers bieden zelfbouw ventilatie aan. Om zeker te zijn dat er geen misverstanden ontstaan doe je er goed aan eerst het takenpakket van elke partij te bepalen. Moeten ze ter plaatse langskomen voor het inschatten en uitmeten van de woning, moet er tijd ingepland worden om de plaatsingswijze te demonstreren, moet er in tussenfasen gecontroleerd worden, moet het systeem na plaatsing gecontroleerd en opgestart worden?…

Het spreekt voor zicht dat de inhoud van het takenpakket een invloed zal hebben op de prijs. Wanneer je offertes gaat vergelijken is dit zeker een factor waarmee je rekening moet houden.

 

Om zeker te zijn dat je niets vergeet geven we je hier een overzicht van de belangrijkste taken bij het plaatsen van een ventilatiesysteem:

– Opmeten van de ruimtes, plan aanmaken, kubieke meter uitrekenen.
– Uitrekenen en uittekenen van het ventilatiesysteem
– Benodigdheden uitrekenen en leveren
– Buizen, af- en invoer monden plaatsen
– Plaatsen en opstarten van de ventilatie unit

 

Bij de meeste verkopers van doe-het-zelf ventilatie zit de planopmaak vaak inbegrepen in de prijs. Om zeker te zijn dat je nadien ook nog met je vragen terecht kan doe je er goed aan enkele tevreden klanten aan te spreken. Vraag ook zeker na welk uurtarief ze aanrekenen om ter plaatse te helpen wanneer je niet meer verder kan.

 

Prijs doe-het-zelf ventilatie en zelfbouw

Voor de plaatsing van een complete balansventilatie betaal je tegenwoordig tussen de 5000 en 10.000 euro. Doe je dit in zelfbouw, dan beginnen de goedkoopste systemen al vanaf 2500 euro. Een High-End systeem met lindab buizen en een gesofisticeerde unit kan je zelf al plaatsen vanaf 5000 euro. Laat je een gelijkaardig systeem plaatsen dan ligt de prijs vaak enkele duizenden euro’s hoger.

 

Zelfbouw ventilatieVoorbeeld van de plaatsing van ventilatie onder advies door de firma Ventisolar.

 

Onze conclusie

Het plaatsen van een ventilatiesysteem als doe-het-zelver is relatief eenvoudig uit te voeren. De meeste systemen werken met standaard koppelingen waardoor je de buizen enkel in elkaar hoeft te klikken. Kies je voor buizen met dubbele rubbers dan is het zelfs niet meer nodig om de koppelingsstukken af te dichten met luchtdichte tape.

Om voor geen verrassingen te komen te staan doe je er goed aan je eerst te verdiepen in de werking van een ventilatiesysteem. Wens je geluidsdempers, moeten er extra pollenfilters geplaatst kunnen worden of moet het systeem op afstand bediend kunnen worden? Al deze vragen zal je voorgeschoteld krijgen wanneer men een prijs zal opmaken voor jouw doe-het-zelf ventilatie.

Benieuwd naar de prijs van zelfbouw ventilatie voor jouw woning? Via ventilatiesysteemABCD.be kan je nu geheel vrijblijvend en zonder aankoopverlichtingen offertes aanvragen bij verschillende ventilatieleveranciers.

Vraag hier vrijblijvend offertes aan voor doe-het-zelf ventilatie.